Genel

MEB – GSB İşbirliği Protokolü

MEB – GSB İşbirliği Protokolü
Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan işbirliği protokolünün, Türkiye’nin yarınları adına çok önemli olduğunu vurgulayan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu; “Gerek ülkemizin sosyal güvenlik harcamaları, gerek sağlık harcamaları, gerekse gençlerimizin, insanlarımızın zihinsel ve bedensel anlamda güçlü olmaları adına sporu tabana yaymak zorundayız” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi ve yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi amacıyla iki bakanlık arasında iş birliği protokolü imza törenine katıldılar. 


İşbirliği Protokolü neler getiriyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü ile okullarda yeterli fiziksel ve eğitsel altyapı oluşturarak öğrencilerin spor aktivitelerine erişiminin sağlanması, yeteneklerin erken keşfedilmesi ve sporun toplumun tümüne yayılması amaçlanıyor.

Protokol kapsamında okullarda genç ofisler ve tasarım beceri atölyelerinin kurulması, spor faaliyetlerinin güçlendirilmesi, belirlenecek illerde spor yerleşkelerinin açılması sağlanacak. 

Ayrıca spor liseleri öğretim programları revize edilerek, mezunların spor tesisleri yöneticisi, kulüp yöneticisi gibi unvanlarda istihdamının sağlanması, spor lisesi mezunlarına 1’inci kademe antrenörlük (yardımcı antrenör) belgesinin verilmesi, mahalle spor kulüplerinin kurulması, yetenekli öğrencilerin spora yönlendirilmesi hedefleniyor.

Protokolle her iki Bakanlık spor liselerine yönelik ulusal ve uluslararası müsabakalar düzenleyecek, spor tesislerini karşılıklı kullanıma açacak.

Spor liseleri

Bakan Kasapoğlu, protokolle spor tesislerini 7/24 esasına göre eğitim camiasının hizmetine sunmak istediklerini ifade ederek şunları söyledi: “Bu protokolde önceliğimiz, spor tesislerimizin tüm eğitim camiamızın hizmetine açık tutulması. 7/24 esasına göre. Bununla birlikte spor liselerimiz var. Bu spor liselerinin daha nitelikli hale getirilmesi, bu spor liselerinden mezun olacak arkadaşlarımızın, gençlerimizin yine 1. kademe antrenör olarak hizmete hazır gelmesi de bu protokol sayesinde ortaya konan çalışmalardan bazıları. Statlarımız, salonlarımız ve diğer tesislerin uygun olanlarının spor liselerine dönüştürülmesi. Spor liselerini de bazı illerde statlarda hizmete almaya başlayacağız.” 

Yetenek taraması

Konuşmasında, Millî Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirdikleri yetenek taramasına değinen Kasapoğlu, “Güzel bir aşamaya geldik. Yetenekli gençleri tespit edip onların elit sporcu olma yönündeki potansiyellerini değerlendireceğiz.” diye konuştu. Her bir çocuğun, her bir gencin kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğuna dikkati çeken Bakan Kasapoğlu, şöyle konuştu: “Heba olmalarına gönlümüz razı olmaz. Bu manada bakanlıklar olarak hiçbir fedakarlıktan ve özveriden kaçınmayacağız. Okullarımızı, gençlik merkezleri olarak gençlerimizin hizmetine sunma çerçevesinde de protokolümüzde önemli bir aşama katediyoruz. Okullarımızda tasarım ve beceri atölyeleri olacak. Bakanlığımızla iş birliği çerçevesinde ilk etapta 100 tanesini açacağız. Aşama, aşama artıracağız. Tüm gençleri burada yeteneklerine göre yetiştirmenin adımlarını atacağız. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki öğrencilerin gençlik merkezlerine ve kamplarımıza daha yoğun ve daha kolay erişimi noktasında imkanlarımızı ortaya koyacağız. Okul ve mahalle kulüpleri çalışmaları başladı. Bu protokolle bunları artıracağız. Spor insanları birleştiren, farklı anlayışa sahip insanların ortak sevinebildiği ve ortak hüznü paylaşabildiği bir olgu ve araç.”  Konuşmaların ardından Bakan Selçuk ve Bakan Kasapoğlu iş birliği protokolünü imzaladı. İmza törenine Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcıları Hamza Yerlikaya, Sinan Aksu ve Halis Yunus Ersöz katıldı. 

Okullarda Genç ofisler ve Tasarım Beceri Atölyeleri kurulacak 

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği protokolü ile okullarda yeterli fiziksel ve eğitsel altyapı oluşturarak öğrencilerin spor aktivitelerine erişiminin sağlanması, yeteneklerin erken keşfedilmesi ve sporun toplumun tümüne yayılması amaçlanıyor. Protokol kapsamında okullarda genç ofisler ve tasarım beceri atölyelerinin kurulması, spor faaliyetlerinin güçlendirilmesi, belirlenecek illerde spor yerleşkelerinin açılması sağlanacak.  

Spor Lisesi Mezunlarına 1.Kademe Antrenörülük

Ayrıca spor liseleri öğretim programları revize edilerek, mezunların spor tesisleri yöneticisi, kulüp yöneticisi gibi unvanlarda istihdamının sağlanması, spor lisesi mezunlarına 1´inci kademe antrenörlük (yardımcı antrenör) belgesinin verilmesi, mahalle spor kulüplerinin kurulması, yetenekli öğrencilerin spora yönlendirilmesi hedefleniyor. Protokolle her iki Bakanlık spor liselerine yönelik ulusal ve uluslararası müsabakalar düzenleyecek, spor tesislerini karşılıklı kullanıma açacak.

Spor Derneği
” Sporun Birliği “

REFERANSLAR:

http://gsb.gov.tr/HaberDetaylari/1/1/161431/meb-ile-isbirligi-protokolu-imzalandi.aspx?fbclid=IwAR3A9MJrF-8D_NKGOVaGUAheeWYCktXzUb-__zfOdn60FHqdHFvbqcCfJmo

https://www.meb.gov.tr/spor-lisesi-mezunlarina-1inci-kademe-antrenorluk-belgesi-verilecek/haber/18459/tr?fbclid=IwAR1np5o-9uNZ3oii0wb3d8I76KgIVXNOkhbGmYb0PyFSlDZnIfrvMr-DjnU

İlgili yazılar

WAFF’ın yeni Başkanı Uztürk

Admin

Olimpik Sporculuğa Geçişte Sorun Nerede?

Admin

29 Ekim Kutlaması

Admin