Spor Bilimleri Giriş Sınavları Hakkında

YÖK’ün Özel Yetenek Sınavlarına Getirdiği Yeni Düzenleme Hakkında Açıklama

Yüksek Öğretim Kurulu(YÖK) , Spor bilimleri fakülteleri ile beden eğitimi spor yüksekokullarının giriş sınavlarında sistemini değiştireceğini açıklamıştır. Konuyla ilgili derneğimizin görüşleri aşağıdaki gibidir.
Konuya dair derneğimiz adına açıklama yapan temsilcimiz Özgür Türkalp, düzenleme hakkındaki yol haritamızı açıklamıştır. İlk olarak ilgili derneğimize gelen talepler üzerine komisyonlarımızda sürecin başta milli ve ulusal sporcularımız olmak üzere mevcut spor bilimleri camiasına etkileri konusunda bir dizi çalışma yapılacaktır.

“Spor Bilimleri Fakülteleriyle ilgili bir düzenleme yapılacağı zaman uluslararası örnekler incelenip, Türkiye’deki stk ve paydaşların fikirleri alınmalıdır. 21. Yüzyıla ayak uydurularak, ülkemizi savunma sanayinde de olduğu gibi uluslararası arenada da rekabet edebilir hale getirmek amaçlanmalıdır. YÖK’ün öğrencileri iç pazara mahkum edecek düzenlemelerden uzak durması gerekmektedir. Olimpiyatlarla dünya ile rekabet ettiğimiz bir sistemde, yerelleşmeye dönmek ülkemizin önününü kesebilecek sonuçlar doğurabilecektir. SBF’lere giriş konusunda yapılan düzenlemenin içeriğinin başlığından daha önemli olduğuna inanmaktayız. Hukuk kurulumuz ve ilgili komisyonlarımızca teknik olarak inceleyip, mevcut paydaşlarla istişare ederek önünüzdeki dönemde kamuoyuna detaylı bir açıklama yapacağız.”

Tüm Camiamızı konuyla ilgili düşüncelerini bizlere iletmeye çağırıyoruz.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Nasıl Bir Düzenleme Açıklanmıştı ?

TMOK Başkanı Uğur Erdener’e Yeni Uluslararası Görev

Hoşgeldin 2020