Spor Bölümlerine Sahip Çıkıyoruz

Spor Bilimleri Fakültesi’ne Hukukçu atanmasıyla ilgili tüm camiamızı birlik olmaya çağırıyoruz !

Tüm Besyo/Sbf ailesini alanımıza sahip çıkmaya ve #SporBölümleriSahipsizDeğildir demeye çağırıyoruz! Sizler de konuyla ilgili duyarlığınızı açıklamamızı paylaşarak #SporBolumleriSahipsizDegildir hastagi ile tüm sosyal ağlarınızda paylaşabilirsiniz.

KAMUOYUNA DUYURULUR,

Hacettepe Üniversitesi’nde karşılaşılan skandal durumla ilgili açıklamamız şöyledir:

Hukuk fakültesi mezunu olan ve Türkiye Barolar Birliği’ne (TBB) kayıtlı bir avukatın Spor Bilimleri Fakültesi’ne araştırma görevlisi olarak atandığına tanık olmuş bulunmaktayız. Bugüne kadar biyoloji, sosyoloji, tıp ve beslenme gibi yan dallardan görevlendirilen kişilerin, spor bilimleri alanında çalışmasını kısmen doğal görmüş iken, hiç bir ortak dersi yahut dalı bulunmayan bir hukukçunun, Spor Bilimleri’nde istihdam edilmesi temelsiz bir binaya benzemektedir.

Türkiye’de spor bilimleri yaklaşımının öncüsü H.Ü Spor Bilimleri Fakültesi’nin (SBF) düştüğü bu durum, hem bu alanda atama bekleyen yetkin BESYO ve Spor Bilimleri Fakültesi mezunlarını üzmekte hem de kısıtlı olan kadroların, işgal edilmesine neden olmaktadır. Olimpik sporcu yetiştirmede ülkemizin ihtiyacı olan bilimsel desteği, yine bu alanın içinden gelen ve akademilerde eğitim almış, ilgili spor branşlarını bilen kişiler gerçekleştirecektir.

Bir hukukçunun eğitim hayatında aldığı hiç bir beceri, bu fakülteler de verilen becerilerle hiç bir ortak noktada buluşmamaktadır.Bu durum aynı zamanda da mesleğin tüm özlük haklarına da aykırıdır. Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkması için herkesin eğitim aldığı alanda , gün ve gün kendisini geliştirerek, ulusal ve uluslararası alanda ülkemize faydalı olması gerektiğine inanıyoruz.

Son olarak spora kendisini adayan tüm üyelerimizden, meslektaşlarımızdan, Besyo/Sbf ailesinden alanımıza ve mesleğimize sahip çıkmaya ve bu deklarasyonumuzu yayımlayarak sosyal medya üzerinden “ Spor Bölümleri Sahipsiz Değildir ! ” demeye çağırıyoruz.

Saygılarımızla,

Spor Derneği Yönetim Kurulu

*Bu açıklama Spor Derneği Tüzüğü’nün 2.Maddesi’ne istinaden yapılmıştır.

Hacettepe Spor Bilimleri Fakültesi Ne Yapmıştı ?

Halil Mutlu: Acı çekmek pişmanlıktan iyidir

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun