Türk Sporunda Özel Sektör Desteklenmeli

Yeni spor yasası sonrası dönemle ilgili hukuk kurulumuz camiamızı bilgilendirmeye devam ediyor.

Dernek Hukuk Kurulu Üyemiz Av. Yusuf İnci,Türk sporunun özel sektör bakış açısına ihtiyacı olduğunu vurgulayarak şu açıklamayı yapmıştır:

Türkiye’de ciddi anlamda bir spor özel sektörüne ihtiyaç var. Batılı ülkelerde spor bir endüstri iken bizim ülkemizde halen daha sektörel farkındalık yok maalesef…

Yeni spor yasasıyla artık bu konunun hukuki zemini hazırlanmış durumda. Eski alışkanlıklardan vazgeçerek her şeyi kamu bütçesinden beklememek lazım. Amerika’da milli sporcuların ve kulüplerin çoğunluk bütçesi sponsorluk ve profesyonel yönetilen kariyer haklarının gelirlerinden sağlanıyor. Türk sporunda da bu potansiyel var. Yeter ki farkında olunsun ve desteklensin.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious