Üniversite Kış Yelken Kampı

Ülkemizin daha nitelikli bir spor eğitimine kavuşması için işbirliği yapmaya ve destek olmaya devam ediyoruz.
Hacettepe Üniversitesi bünyesinde bulunan kredili yelken derslerine desteğimiz sonrasında bu yıl Türkiye’de ilk defa bir üniversite kış yelken kampı gerçekleştirildi.

Spor Derneği ve Hacettepe Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Kış Yelken Kampı, Türkiye’de ilk defa 03-06 Şubat 2020 tarihleri arasında Bodrum Gündoğan koyunda gerçekleşti. Kampa katılan üniversite öğrencileri yelken öğrenme fırsatının yanı sıra bir çok sporsal faaliyet yapma şansı buldular. Ayrıca üniversite öğrencileri Türkiye’deki tek örgün yelken dersini alırken aynı zaman da tüm dünyada geçerliliği olan Kanada menşeili uluslararası yelken sertifikası(IYT) sahibi oldular.

Derneğimiz kurulduğu günden bu yana; sporun her branşında gençlerimize destek vermeye devam etmektedir.

Kamp sonrasında finallerini başarıyla tamamlayan öğrenciler uluslararası yelken sertifikalarına kavuştular.

Üniversitenin Seçmeli Dersler Koordinatörlüğü bünyesinde verilen ADYU dersine katılan öğrenciler, Beytepe kampüsünde, güz dönemi boyunca teorik dersler aldılar. Ders sorumlusu Özgür Türkalp’ten yelken ve denizcilikle ilgili temel kavramlar ile uygulamaları öğrenen üniversiteliler, eğitim yılının sona ermesiyle, Bodrum’un yolunu tuttular. Havayoluyla Bodrum’a ulaşıp, Gündoğan beldesinde kampa giren öğrenciler, teorik bilgilerini Ege’nin mavi sularında uygulamaya döktüler.

İLK KEZ YELKENLİ İLE DENİZE AÇILDILAR

Hacettepe öğrencilerinin, uygulama kampı 4 gün sürdü. Birinci gün,kahvaltının ardından derse başlayan öğrenciler, Gündoğan Koyu’nda, yelkenli tekne ile çetin hava şartlarına meydan okuyarak ilk kez seyir yaptılar. Dümen tutan, yelken basan ve tramola (rüzgarın yönüne göre yapılan manevra) atan Hacettepeliler, 30 knot (yaklaşık 50 km/saat hız) rüzgarda eğitimlerini tamamladılar.

Derneğimizin desteği ile gerçekleştirilen kampımızda, çadır alanımızın tahsisi konusunda öğrencilerimize destek veren T.C Bodrum Kaymakamlığı’na teşekkür ederiz.

Son gün öğrenciler, deniz üzerinde oluşturulan parkurda, dersin beceri kontrol listesine uygun olarak takım çalışması içinde final sınavına katıldılar. ADYU dersinden sınıfı geçen öğrenciler, Bodrum’dan güzel anılar ve becerilerle ve uluslararası sertifikalarıyla ayrıldılar.

Spor Derneği©
“Sporun Birliği”