Denize Yelken ile İlk Adım

Spor Derneği , T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ataşehir Belediyesi ve Kalamış Yelken Kulübü işbirliğiyle “Denize Yelken İle İlk Adım” sosyal sorumluluk projesi düzenlendi.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Gençlik Spor Bakanlığ’ına bağlı Sincan Gençlik Merkez’inden gelen 20 Ankaralı çocuk 4 Şubat Cumartesi günü Kalamış Yelken Kulübü Dr. Asım Macit Eğitim Tesisleri’nde ilk kez deniz görmenin heyecanını yaşarken aynı zamanda yelkenli tekne ile denize çıkarak ilk deniz tecrübelerini yaşadılar.

Kalamış Yelken Kulübü eğitmenleri tarafından öğrencilere, yelken sporunun ne olduğunu, doğanın gücünü; bilgi ve beceri ile birleştirip yelkenli teknenin sevk ve idaresini, teknik ve taktikle hedefe ulaşılması gibi konularında bilgiler verildi.

Yelken Sporunu ilk kez deneyimleyen 10-14 yaş grubu arasında toplam 20 öğrenci, düzenlenen sosyal sorumluluk projesi sayesinde bir araya gelerek deniz, doğa ve suyla emniyetli ve eğlenceli bir şekilde rüzgâr ve yelken ile tanışarak doyasıya bir gün geçirdi.

Hayatında ilk defa deniz görmenin mutluluğunu yaşayan öğrenciler, Ataşehir Belediyesi Düştepe Oyuncak Müzesi’ni de gezerek atölye çalışmalarına katıldılar. Gönüllerince eğlenerek hayallerini gerçeğe dönüştüren çocukların mutluluğu görülmeye değerdi.

Böyle bir projeye ilk defa katıldıklarını ve bu proje sayesinde arkadaş edinerek sosyalleştiklerini belirten gençler, hayallerini gerçekleştirme imkanı sunan herkese teşekkür etti.

Spor Derneği Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Özgür Türkalp, “Bu proje çocuklarımızın çevresel farkındalıklarının geliştirilmesi, özgüvenlerinin ve kendini ifade edebilme yeteneklerinin artırılması, doğayla uyumlu ve doğa dostu bireyler yetişebilmesi amacıyla düzenlenen önemli bir sosyal sorumluluk projesi. Amacımız gençleri yelken sporuna özendirmek ve sevdirmek. Yelken gençlerimizin hızlı ve doğru karar almalarını ve bunları uygulamayı, ailelerinden bağımsız düşünebilmelerini sağlayan, sorumluluk ve özgüvenlerini artıran bir spor dalı. Bu sporun geniş kitlelere yayılabilmesi için devam ettirilmesi gereken örnek bir proje oldu. Emeği geçen katkı sağlayan bütün kuruluşlara teşekkür ediyoruz” dedi.

H.Ü Öğrencilerine Yelken Eğitimi

Bültenimizde ayın konuğu: Güreş Federasyonu