Genel

YÖK BAŞKANI ÖZVAR’DAN YÜKSEKÖĞRETİMDE DEĞİŞİM MESAJI

YÖK BAŞKANI ÖZVAR’DAN YÜKSEKÖĞRETİMDE DEĞİŞİM MESAJI!

📢 “Artık hocaya göre ders değil, derse göre hocayı düşünmemiz lazım!”

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerin eğitim programlarının yeniden değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekerek önemli bir açıklamada bulundu:

🗣️ “Biz artık bölümlerimizin, programlarımızın muhtevasını gözden geçirmek zorundayız. Artık hocaya göre ders değil, derse göre hocayı tasavvur etmemiz, düşünmemiz lazım.”

Spor Derneği olarak 2019 yılından bu yana savunduğumuz; üniversite müfredatlarının güncellenmesi, uygulamalı eğitimin güçlendirilmesi ve akademik programların sektörün gerçek ihtiyaçları doğrultusunda yeniden yapılandırılması yönündeki önerilerimizin, yükseköğretimin en üst düzeyinde gündeme gelmesini son derece önemli buluyoruz.

Üniversitelerin temel amacı, mevcut akademik kadrolara göre ders programları oluşturmak değil; bilimsel gelişmeler, mesleki yeterlilikler ve toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda nitelikli eğitim sunmak olmalıdır.

Özellikle Spor Bilimleri Fakültelerinde, teorik bilgi ile saha uygulamalarının bütünleştirilmesi, sektörle iş birliğinin artırılması ve mezunların istihdam olanaklarının geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz.

📌 Eğitimde nicelik değil, nitelik önceliğimiz olmalıdır!

Spor Derneği olarak yükseköğretimde bilimsel, çağdaş, uygulama odaklı ve istihdamla ilişkili bir eğitim anlayışının geliştirilmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Turkish Sport Association | Spor Derneği


İlgili yazılar

Arman Talay Spor Ödülleri

Admin

Tebrikler Fenerbahçe Basketbol

Admin

Cumhuriyet Faaliyetimiz Meydanlara Sığmadı

Admin