GSB İftar Yemeği

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı 19 Mayıs 1919’un 100’üncü yılı, Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın öncülüğünde bu yıl yoğun bir programla kutlanıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun 15 Mayıs Çarşamba günü Anıtkabir ziyaretiyle başlayacak Gençlik Haftası öncesi düzenlediği iftar yemeğine katıldık.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun himayesinde gerçekleşen iftar programına; Spor Derneği Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ali Kaya ve çeşitli illerden gelen gençlik temsilcileri katıldı. İftar yemeğinin ardından; 15 Mayıs Çarşamba günü başlayacak olan ve 81 il ile KKTC, Almanya, Fransa, Avusturya, Hollanda, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Kazakistan’dan gelen 182 temsilcinin katılacağı Gençlik Haftası’yla ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Milli Mücadele Gemisi Samsun’a yola çıkacak

Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Ankara’nın ardından Samsun’da devam edecek. Piri Reis Milli Mücadele Gemisi’ni Samsun Limanı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşılayacak.

Gemide bulunan temsilci gençlerin illerinden ve ülkelerinden getirdikleri toprakları ve Türk Bayrağı’nı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim etmelerinin ardından, temsilci gençler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde vatandaşların da katılımıyla Samsun Tütün İskelesi’ne kadar bir yürüyüş gerçekleştirecek. Yürüyüşün sonunda Solo Türk ve Türk Yıldızları birer gösteri yapacak ve bu gösteriyi Cumhurbaşkanı Erdoğan beraberindekilerle limanda bulunan Bandırma Vapuru’nun maketinden izleyecek.

Daha sonra Yaşar Doğu Spor Salonu’nda, Bitmeyen Yolculuk Final Programı Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzikali sahnelenecek.

Samsun’daki 19 Mayıs kutlamaları Tekkeköy TÜYAP Fuar Alanı’nda düzenlenecek iftar programı ile sona erecek.

“Sporun Birliği”

Pilot Uygulamamız Sonucu Uluslararası Yarış