Kınıyoruz ve Sonuna Kadar Takipçisi Olacağız

23.8.2021 tarihinde, Muğla’nın Bodrum ilçesi, Göltürkbükü mahallesi Hekimköy Sitesi kıyı şeridinde, 1608229 sayılı Valilik olurunu gerçekleştirme yükümlülüğünü icra ederken organize saldırıya uğrayan Kurucu Dernek Başkanımıza yapılmış olan kalleşçe saldırıyı kınıyoruz. Konun işleyen adli süreçlerinin takipçisi olacağımızın bilinmesi ve faillerinin tespit edilerek en ağır cezayı alması için dernek avukatlarımızın yetkilendirildiğini kamuoyunun dikkatine sunarız.

Anayasa’nın 59. maddesi ve bağlı bulunduğu kanun maddelerinin de ayrıca ivedilikle işletilerek, anayasal olarak devletimizin tüm spor paydaşlarının yanında olduğunun bilinmesinin gereğini kamuoyunun dikkatine sunarız.

Spor Derneği Yönetim Kurulu

VATANDAŞLAR DA OLAYA TEPKİ GÖSTERDİ
Saldırı olayının ardından olay yerinde bulunan vatandaşlar ve Hekimköy Sitesi sakinleri de olaya büyük tepki gösterdi. Bununla birlikte yapılan zorba davranışa vatandaşlar tepki gösterirken, saldırıyı azmettiren site yönetiminden kişiler ise kamu arazisinden kulüp yöneticilerini sözleriyle taciz ederek çıkarmaya çalıştı. Bilindiği üzere kıyı şeritleri, 7121 sayılı Kıyı Kanunu’na göre kamu arazisi sayıldığından dolayı, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kullanımına açık arizler olduğu bilinmektedir.

TÜRK BASINI DA OLAYA GENİŞ YER VERDİ

Ajansspor24 Saat

SPOR FAALİYETLERİ NASIL DURDURULMUŞTU?
1994 yılı kuruluşlu Hekimköy Yelken Kulübü, Türkiye Yelken Federasyonu(TYF) federe kulübü olarak 2021 yılı faaliyetlerini sürdürmek için ilgili makamlara başvuru yapmış. Turizim Bakanlığı eğitim kulvarı, Muğla Valiliği tarafından onaylanmasına rağmen kimliği belirsiz kişilerce kapatılmasından dolayı spor faaliyetleri güvenlik sağlanamadığı için durmak zorunda kalmıştır. Sonrasıda yapılan zorbalık devam etmiş, kulübün suyu ve elektiriği kesilmiştir. Gelişen süreçte ilgili kurumların tebliğine rağmen spor düşmanı zorbalar, kulüp görevlileri ve yetkili eğitmene saldırmışlardır. Konu kolluk güçlerinin müdahalesiyle sonlanmış, ilgililer hakkında TCK hükümleri gereği işlemler devam etmektedir.

Planlı saldırı öncesi çeteler beklerkenFaaliyetleri yarıda kalan çocuklarımız

23 Nisan Kutlaması

Yeni Yılınız Kutlu Olsun