Yeni Spor Yasası Neleri Değiştirecek ?

Beknen Yeni Spor Yasası son şekilini almaya başladı.

Yeni spor yasası taslağa göre, kulüp yöneticileri kendi dönemlerindeki borçlarından sorumlu olacak. Kulüpler dernek statüsünden çıkarılıp anonim şirket gibi yönetilecek.Yeni yasaya göre, spor kulüpleri için mali şeffaflık hedefleniyor. Kulüplerin dernek statüsünden çıkarılıp anonim şirket gibi yönetilmesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından denetlenmesi öngörülüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan uzman yetkilimiz Özgür Türkalp:

“Son derece yerinde bir yapı değişikliği olmuş. Mevcut dernekler yasası kulüplerimizin ihtiyaçlarını karşılayamıyordu. Profesyonelleşerek rekabet edebileceğimiz bir dünya düzeninde şirket yapısı güncel dünyayı da yakalamamıza yardımcı olacaktır. Umarım aynı kurumsal firmalarda olduğu gibi, devlet denetiminin yanı sıra; kulüp yöneticiliği görev tanımlarında da nitelik bazlı bir uygulamaya gidilir. Yönetim ve spor ile ilgili bir ihtisası veya deneyimi olmayan bir kimse, kulüp yöneticisi olmamalıdır.”

Dünya Okçuluğunda Büyük Onur

Geçmiş Olsun