Olimpik Sporcu Yetiştirmek için Büyük Adım

OLİMPİK SPORCU YETİŞTİRİLMESİNDE BÜYÜK İŞBİRLİĞİ

Spor Derneği başkanımız İbrahim Özgür Türkalp’in de proje koordinatörü olarak yer almış olduğu Olimpik Sporcu Yetiştirme Projesi (OSYP) kapsamında , 360 çocuk (8-12 yaş) yelkene özgü geliştirilen test bataryası ile yaz boyunca taranmıştı. Yapılan taramanın ardından 40’a yakın çocuğumuz yelken kulübünde temel yelken eğitimi alarak; müsabık yelken sınıflarında başlangıç düzeyi olan optimist ile sporculuk kariyerine başlamışlardı.

Bilimsel literatüre göre oluşturulan sportif test  bataryası ile tespit edilen “yelkene yatkın” çocukların, yelkene devam edebilmesi için hazırlanmış olan protokol, belediye meclisinde oylanarak yürürlüğe girmiştir.

Projenin 3.aşamasının yürütülebilmesi için Türkiye Yelken Federasyonu(TYF) Başkanı Özlem Akdurak ve ilgili belediyenin bir araya gelerek, söz konusu ekipmanların çocuklarımıza dağıtılması ve yarışçılık eğitimlerine başlanması beklenmektedir.

“Spor’un Birliği”

Sporda Kadın: Badminton’un Şampiyon Sporcusu Neslihan Yiğit