Prof. Dr. Emin Ergen’e Milli Görev

Prof. Dr. Emin Ergen, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları Sağlık ve Bilim Komisyonu’nda görev almak üzere davet edilmiştir. Ülkemize Spor Hekimliği alanını getiren ve alanında bir çok uluslararası görevde bulunan Sayın Emin Ergen’e yeni görevinde başarılar dileriz.

Prof. Dr. Emin ERGEN Kimdir?
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Emin Ergen ile Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu Üyesi Yrd. Doç.Dr. Ömür Dugan, Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği’nin (EOC) komisyonlarına seçilmiştir. Prof.Dr. Ergen EOC Sağlık ve Antidoping, Dugan ise EOC Olimpik Kültür ve Miras Komisyonu’nda 2014-2017 döneminde görev yapmıştır. Ayrıca Ergen, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Sağlık ve Anti-Doping Komisyonu ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalı Başkanlığı görevinde bulunmuş, 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve 1994 yılında ise Ankara’da Ankara Üniversitesi’nde Spor hekimliği anabilim dalının kurucu başkanlığını yapmıştır. Ülkemizde spor hekimliği ve sporcu sağlığı deyince ilk akla gelen, ulusal ve uluslararasında birçok spor kuruluşlarının çeşitli kurullarında Başkanlık, genel sekreterlik ve kurul üyeliği yapan, 2003 yılında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından Spor Tıbbı alanında Olimpiyat Meşalesi ödülüne layık görülmüştür.

Ankara

Milli Projemiz Basında