Üniversite Yelken Kampı

SPOR DERNEĞİ’NDEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE TAM DESTEK!

Spor Derneği ve Hacettepe Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Yelken Kampı 24-27 Haziran 2019 tarihleri arasında Çökertme koyunda gerçekleştirildi. Kampa katılan üniversite öğrencileri yelken öğrenme fırsatının yanı sıra bir çok sporsal faaliyet yapma şansı buldular. Ayrıca üniversite öğrencileri Türkiye’deki tek örgün yelken dersini alırken aynı zaman da ders dışı faaliyetlerle de çok yönlü gelişim fırsatı yakaladılar.

Derneğimiz kurulduğu günden bu yana; sporun her branşında gençlerimize destek vermeye devam etmektedir.

Üniversitenin Seçmeli Dersler Koordinatörlüğü bünyesinde verilen ADYU dersine katılan öğrenciler, Beytepe kampüsünde, bahar dönemi boyunca teorik dersler aldılar. Ders sorumlusu Özgür Türkalp’ten yelken ve denizcilikle ilgili temel kavramlar ile uygulamaları öğrenen üniversiteliler, eğitim yılının sona ermesiyle, Bodrum’un yolunu tuttular. Havayoluyla Bodrum’a ulaşıp, Çökertme beldesinde kampa giren öğrenciler, teorik bilgilerini Ege’nin mavi sularında uygulamaya döktüler.

İLK KEZ YELKENLİ İLE DENİZE AÇILDILAR

Hacettepe öğrencilerinin, uygulama kampı 4 gün sürdü. Birinci gün,kahvaltının ardından derse başlayan öğrenciler, Çökertme Koyu’nda, yelkenli tekne ile mavi sulara açılarak ilk kez seyir yaptılar. Dümen tutan, yelken basan ve tramola (rüzgarın yönüne göre yapılan manevra) atan Hacettepeliler, 22 knot (yaklaşık 40 km/saat hız) rüzgarda eğitimlerini tamamladılar. Öğrenciler, akşam kamp ateşi eşliğinde hazırladıkları yemekleri yiyip, geceyi de çadırlarında geçirdiler.

2. Gün
Sabahın ilk ışıklarıyla güne merhaba diyen Hacettepeliler, Likya yolunda yaklaşık 2 saat doğa yürüyüşü (trekking) yaptılar. Kahvaltının ardından yeniden denize çıkan öğrenciler bu kez Çökertme koyundan çıkıp Bodrum’a doğru yelken açtılar. Hacettepeliler, ders sorumlusu Özgür Türkalp ve Vasiliko Yelken Akademisi eğitmeni Barbaros Uludağ gözetiminde, teorik bilgilerini denizde uygulamaya döktüler.

3. Gün
Yine sabahın ilk ışıklarıyla uyanan öğrenciler yoga ve vücut esnetme hareketleriyle güne başladılar. Denize açılan Hacettepeli öğrenciler yelkenli yat kullanımıyla ilgili öğrendiklerini bu kez kendi başlarına uyguladılar.

4. gün
Öğrenciler deniz üzerinde oluşturulan parkurda, dersin beceri kontrol listesine uygun olarak takım çalışması içinde final sınavına katıldılar. ADYU dersinden sınıfı geçen öğrenciler, Bodrum’dan güzel anılar ve becerilerle ayrıldılar.

Spor Derneği©
“Sporun Birliği”