Üniversitelilere Tam Destek

Ankara’da eğitim gören üniversite öğrencilerinin, Covid-19 salgını nedeniyle bahar döneminde yapılamayan yelken kampı, derneğimizin desteğiyle eylül sonunda Bodrum Çökertme’de gerçekleştirildi.

Covid-19 salgını nedeniyle bahar döneminde gerçekleştirilemeyen kampta; temizlik, maske ve mesafe kurallarına sıkı sıkıya uyuldu.

Derneğimizin koordinasyonu, Vasiliko Sailing ve Alesta Sailing desteği ile gerçekleşen kampa; gönüllülük esasına göre katılan öğrenciler, kendi olanaklarıyla Çökertme’ye geldiler.

İLK KEZ SEYİR YAPTILAR

Üniversitelilerin yelken uygulama kampı 4 gün sürdü.

1. gün, kahvaltının ardından derse başlayan öğrenciler, Çökertme Koyu’nda, yelkenli tekne ile mavi sulara açılarak ilk kez seyir yaptılar. Dümen tutan, yelken basan ve tramola (rüzgârın yönüne göre yapılan manevra) atan üniversiteliler, 22 knot (yaklaşık 40 km/saat hız) rüzgârda eğitimlerini tamamladılar.

2. gün, sabahın ilk ışıklarıyla güne merhaba diyen üniversiteliler, sabah sporunun ardından kahvaltı yapıp, yeniden denize çıktılar. Öğrenciler bu kez Çökertme koyundan çıkıp Datça’ya doğru yelken açtılar. Kurucu Dernek Başkanımız İbrahim Özgür Türkalp ve Vasiliko Yelken Akademisi Eğitmeni Barbaros Uludağ gözetiminde, teorik bilgilerini denizde uygulamaya döktüler.

3. gün, yine sabahın ilk ışıklarıyla uyanan öğrenciler, yelkenli yat kullanımıyla ilgili öğrendiklerini kendi başlarına uyguladılar. Öğrenciler, akşam kamp ateşi eşliğinde hazırladıkları yemekleri yiyip, geceyi de bireysel çadırlarında geçirdiler.

Kampın son gününde, 3 günlük performanslarını değerlendiren öğrenciler Çökertme’den güzel anılar ve becerilerle ayrıldılar.

Bingöl Yayladere’den Denize Yelken

Türkiye Spor Zirvesi Oturumu