Faaliyetlerine Başlayabilecek olan Spor Branşları

Mayıs ayı itibariyle Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürüğü tarafından yayınlanan genelge ile aralarında bireysel sporların bulunduğu bazı spor dallarındaki milli sporcuların antrenman izni çıkmıştı. Milli sporculardan başlayarak sporcularımız eski günlerine dönmeye hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı tarafından 28 Mayıs 2020 tarihinde açıklanan “Normalleşme Süreci Kararları” çerçevesinde Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Federasyonlara yönelik bugün tarihli talimatı ile 01 Haziran 2020 tarihi itibariyle ekteki listede belirtilen sporlar ile ilgili sınırlamalar kaldırılmıştır. Söz konusu bireysel spor branşları 1 haziran itibariyle belirlenen koşullar dahilinde faaliyetlerine başlayabilecekler.

Söz konusu bireysel spor branşları, Sağlık Bakanlığı ve federasyonlarca oluşturulan sağlık kurullarının belirlediği kurallar çerçevesinde faaliyet gösterebilecekler.

18 Yaş Altı Kısıtlamaları Devam Eden Çocuklar Antrenmanlarına Başlayabilecekler

1 Haziran itibariyle İçişleri Bakanlığımızın genelgesiyle 18 yaş altı çocuklar Çarşamba ve Cuma günleri saat 14:00-20:00 saatleri arasında velileri nezaretinde antrenmanlarına katılabilecekler. İlerleyen günlerde pandeminin gidişatına göre söz konusu grubunun kısıtlamasının tamamen kaldırılması beklenmektedir.

Türkiye Yüzme Federasyonu’nun konuya dair açıklaması

Peki Federasyonların belirlediği kriterler nedir ? Merak edenler için bazı spor federasyonlarımızın yayımlamış olduğu rehber kılavuzlar:

TYF COVID-19 Salgını Sırasında Yelkencilik Programlarına İlişkin Rehber
Türkiye Yüzme Federasyonu COVID-19 Rehberi

Spor Derneği olarak ilerleyen günlerde yeni gelişmeler ve güncellemeler olması durumunda spor camiamıza gerekli duyurular yapılacaktır.

Projemiz Basında Geniş Yankı Buldu

Haydi Milli Takim