Türkiye Spor Zirvesi Oturumu

27 Nisan 2019 tarihinde Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve ülkemizin 2023 Milli Eğitim Vizyonu programında yer alan spor politikalarını; alanında nitelikli ve yetkili paydaşlarıyla birlikte irdeleme fırsatı bulduğumuz Türkiye Spor Zirvesi Spor Derneği oturumu tamamlandı.

Oturumumuz “Milli Eğitim’de Yenilikçi Spor Politikaları: Spor Kulübü Faaliyetlerinin Ders Saatleri İçerisine Alınması” başlığı altında ele almış ve alanında yetkili ve uzman birbirinden değerli konuşmacılar, konuşmalarıyla davetlilere önemli bilgiler vermiştir.

“TÜRKİYE AKREDİTE EDEN ÜLKE OLMALI”

Türkiye Spor Zirvesi Başkanı Hakan Nergis yaptığı açıklamada, “Bu yıl organizasyonumuzun ikincisini gerçekleştirdik. Geçen seneden farklı olarak bu yıl eğitim aşamasından sonra ödül töreni gerçekleştirildi. Bu yıl dört oturumumuz vardı. Akabinde yılın ‘en’leri ödül törenini yaptık. 22 kategoride ödül verdik. Bu zirvenin temel amacı ülke sporunu onay alan değil onay veren hale getirmek. Çünkü Türkiye sporda bir yerlere akredite olmak yerine akredite eden olmalı” dedi.

GENİŞ BİR KATILMCI KİTLESİ VE KAPSAMDA ELE ALINDI

Başarılı sporcuları, spor yorumcularını ve alan üzerine çalışan akademisyenleri bir araya getiren “Türkiye Spor Zirvesi”, insanları birleştiren ortak bir dil olan sporun dinamiklerini, politikalarını ve insanlar üzerindeki etkilerini masaya yatırıyordu. Geniş bir tüketim grubuna hitap eden sporun temel sorunları, popüler kültürün spora bakışı, sporun medyada yer alma biçimi ve eğitimdeki yeri ile daha birçok konu değerlendirildi. Futbolun büyük pay sahibi olduğu spor anlayışının ortaya çıkardığı sorunlar ekseninde geniş çerçeveli bir spor kültürü oluşturmanın mümkün olup olmadığı ve daha pek çok konu, çözüm yollarının bulunabilmesi için karşılıklı tartışmaya açılarak başarılı bir şekilde tamamlandı.

” Sporun Birliği “

Uzaktan Antrenman ve Analiz Eğitimleri