Özel Yetenek Sınav Sisteminin Değişmesi

Özel Yetenek Sınav Sistemi’nin Değiştirilmesine Yönelik Yapılacak Ortak Basın Açıklaması

Özel Yetenek Giriş Sınavları Sisteminin Değiştirilmesi Hakkında Ön Komisyon Raporumuz Tamamlanmıştır.

Yapmış olduğumuz çalışma neticesinde maalesef ki YÖK gibi bir kurumun ciddiyetine yakışmayacak şekilde hiçbir ön çalışma yapılmadan ve içerik belirlenmeden mevcut sınav sisteminin kaldırıldığını tespit etmiş bulunmaktayız. Bir sistemi değiştirmek onu daha iyiye götürmek amaçlı yapılmalıdır. Mevcut sistemi ortadan kaldırırken elinizde daha iyi bir çözüm olmadan bunu yapmak; o sistemi kaosa sürüklemekten başka bir şey getirmeyecektir. Spor Bilimleri Derneği ve ülkemizdeki sporla ilişkili STK’lardan yapılan açıklamalar da görmekteyiz ki söz konusu düzenleme istisnasız tüm paydaşların görüşleri ve fikirleri alınmadan yapılmıştır. Ayrıca şu ana kadar kısmen geçen bilgilerde, sınavda bazı fiziksel yeterlilik testlerinin uygulanması gündeme gelmektedir. Tüm spor kamuoyu tarafından bilinmektedir ki her branşın kendi özgü artı ve eksi özellikleri vardır. Tek tip bir ölçek uygulandığında o ölçek, bazı branşların lehine bazı branşların aleyhine sonuçlar çıkmasına zemin hazırlayacaktır. Ayrıca özgeçmiş hesaplamasının nasıl dengeli bir şekilde hesaplanacağı ve adil bir şekilde karşılaştırılacağı konusunda netlik olmaması ciddi endişeler yaratmaktadır. Konuyla ilgili bir an önce kaldırılan sınav giriş sistemi yerine nasıl bir içerikle öğrenci alınacağı acilen açıklanmalıdır. İlgili taslağın kamuoyuna açıklanarak, MEB müfredat değişikliği sürecinde de olduğu gibi konunun paydaşların görüşlerine açılması amacıyla acilen askıya çıkarılmasını beklemekteyiz.

Spor Derneği Spor Bölümleri Çalışma Grubu

Konuyla İlgili STK’lardan Yapılan Açıklamalar:

Tüm Camiamızı konuyla ilgili düşüncelerini bizlere iletmeye çağırıyoruz.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Nasıl Bir Düzenleme Açıklanmıştı ?

Kınama

Yeni Yıl